Wie ben ik....

Mijn naam is Diana den Boon, geboren in Waddinxveen ongeveer 55 jaar geleden. Na het afronden van de Mavo besloot ik mijn passie voor mode te volgen en ging ik naar de Modevakschool om te leren voor coupeuze- en kostuumnaaister. Mijn reis in de mode zette zich voort aan de K.A.B.K in 's-Gravenhage, waar ik de opleiding mode en kleding volgde en mijn Bachelor of Art behaalde, met als specialisatie modeontwerpster. Tijdens deze periode ontwikkelde ik mijn vaardigheden in modeltekenen, wat voornamelijk inhoudt dat ik leerde kijken naar verhoudingen. Deze vaardigheid komt nu goed van pas bij mijn schilderwerk, hoewel ik geen specifieke schildersopleiding heb gevolgd.

Mijn professionele carrière begon met jarenlang freelance werk als ontwerpster bij verschillende bedrijven, een periode die ik als ontzettend leuk en creatief heb ervaren. Enkele jaren geleden ben ik begonnen met schilderen, een artistieke uitlaatklep die een nieuwe dimensie aan mijn creatieve reis heeft toegevoegd.

Mijn vader, Theo den Boon (www.theodenboon.nl), was bijna zijn hele leven kunstenaar, dus het creatieve bloed stroomt zeker door de familie. Het interessante is dat hoewel mijn vader zich richtte op abstracte kunst, ik me meer concentreer op realistisch werk in combinatie met abstract werk. Deze artistieke diversiteit weerspiegelt de unieke invulling die wij aan kunst geven binnen onze familie. De liefde voor kunst is  een erfstuk welke ik koester en waar ik elke dag dankbaar voor ben.

 

Kijk hier een promofilmpje over mijn werk op  you tube : https://youtu.be/j9NjMvNXFs0

(kopieer de code als de link niet werkt )

 

Momenteel ligt mijn focus voornamelijk op het schilderen van dieren, huisdieren en portretten, zowel in olieverf als acrylverf, zowel in opdracht als voor mijn eigen plezier. Mijn atelier dient niet alleen als mijn creatieve werkruimte, maar ook als een plek waar ik op woensdagmiddag en -avond schildercursussen geef. Deze cursussen bieden deelnemers de mogelijkheid om hun eigen artistieke vaardigheden te ontwikkelen en te genieten van de wereld van schilderkunst.

Naast reguliere cursussen bied ik ook verschillende workshops aan, waaronder thema's zoals 'dikke dames', vrij werk en 'Party with Paint'.  Voor meer informatie over mijn aanbod kun je een kijkje nemen op mijn website, waar ik alle nodige details en uitleg geef. Ik kijk ernaar uit om mijn passie voor schilderen te delen en anderen te inspireren in de kunstwereld.

 

In aanvulling hierop heb ik een nieuw creatief hoofdstuk geopend door mijn eigen tassenlijn te starten: D'Design.

In deze lijn geef ik nieuw leven aan oude jassen, broeken en riemen door er prachtige en stoere tassen van te maken. Mijn ontwerpen kenmerken zich door het gebruik van gerecyclede materialen met een eigenzinnige twist, waarbij ik veelal werk met echt leer, suede en denim. Elke tas is uniek, met de hand vervaardigd, en draagt het stempel van ambachtelijk vakmanschap.

Naast mijn bestaande collectie bied ik ook de mogelijkheid om tassen op maat te maken, waarbij ik een blijvende herinnering creëer van oude kledingstukken van overleden dierbaren of van jassen die niet meer gedragen worden. Want laten we eerlijk zijn, we kunnen allemaal wel een bijzondere tas gebruiken ;-)

Voor een overzicht van mijn ontwerpen en om meer te weten te komen over mijn werkwijze, nodig ik je uit om een kijkje te nemen op www.ddbdesign.nl. Als je meer wilt ontdekken over mijn creatieve wereld, ben je ook van harte welkom in mijn atelier. Neem van tevoren even contact met me op, omdat ik niet altijd aan het schilderen ben. ;-)

(0649244184)

Op dit moment hangt een deel van mijn schilderijen bij Zania keukens in Sneek-  Grootzand 66 te SneekDit Harley davidson logo is geschilderd op MDF met Amsterdam acrylverf, ook ben ik heerlijk bezig met een abstract portret. Ook hiervoor gebruik ik Amsterdam acrylverf. Dit is voordelig te verkrijgen bij: Shabbytreats

 


Iets nieuws voor mij is het illustreren van een kinderboek. Ik werd gevraagd door de schrijfster van het boek of ik ook kinder tekeningen kon tekenen/schilderen. Ik had het nog nooit gedaan maar vond het een leuke uitdaging. Gelukkig voldeed mijn manier van werken precies aan de opdracht zodat er nu een heel leuk boek op de kindermarkt is met mijn illustraties.. Hier naast een kleine voorbeeld van de tekeningen. Het boek is te koop bij boekscout.nl en bol.com. :

'De visjes van Jasmijn.'


Na het bewonderen van mijn kunstwerken, als u interesse heeft in de aanschaf van een schilderij, het volgen van een workshop, of als u de prijs wilt weten voor een portret, nodig ik u uit om contact met mij op te nemen via het onderstaande formulier. Ik sta open voor al uw vragen, verzoeken en ideeën en kijk ernaar uit om van u te horen. Samen kunnen we uw wensen bespreken en iets unieks creëren. Dank u voor uw belangstelling!

 

Diana den Boon

Spaanderbank 17

8531 LX  Lemmer

06 49244184